You, the petitioner
12495043 719226841546712 7392713649830968153 n

Statement Unielijst invasieve exoten

2,425 signatures

De Unielijst van invasieve exoten is op 13 juli 2016 gepubliceerd en treedt over 20 dagen in werking. Daarmee wordt het verboden 37 dier- en plantensoorten te hebben, fokken, verkopen en te importeren of exporteren. Het verbod geldt voor iedereen, dierentuinen, hortussen, particuliere houders.

Petition

We

Dierentuinen, particulieren, opvangcentra, botanische tuinen, handelaren, (hobby)fokkers, etc.

 

observe

Veel soorten zijn exoot maar hebben geen ernstig negatieve invloed op de natuur als ze daarin terechtkomen. Aan alle eisen moet worden voldaan voordat een soort op de lijst mag worden geplaatst. Dat dit het geval is moet met wetenschappelijke bewijsmiddelen worden onderbouwd. Voor veel soorten die nu op de voorgestelde Unielijst staan is helemaal niet aan alle voorwaarden voldaan.

 

and request

  1. Er worden alleen soorten op de lijst geplaatst waarvoor op basis van een zorgvuldige risicoanalyse is vastgesteld dat zij daadwerkelijk zorgwekkend invasief zijn in de EU.

  2. De aanpassing van de lijst wordt beperkt tot maximaal één keer in de 3 jaar.

  3. Er wordt een overgangstermijn vastgesteld van zes jaar voordat de verboden op nieuwe soorten in werking treden om stakeholders de kans te geven zich aan te passen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Europese Commissie 
Petition desk:
Closing date:
2016-10-13 
Organisation:
Collectief belanghebbenden IAS 
Website:

History

Signatures